Sollicitatie

5 mei 2008 at 8:34 pm Plaats een reactie

*Zucht*

Vandaag een sollicitatie doorsparteld. Een sollicitatie voor een job waar ik me zeer graag voor zou inzetten, liever dan voor het werk ik nu doe. Maar ja, een goede verkoper van mezelf ben ik niet.

Eerst was er een test m.b.t. numeriek redeneren (vraagstukjes en vragen aan de hand van grafiekjes en tabelletjes), dan een over verbaal redeneren (vragen beantwoorden met juist, fout of niet te beoordelen op basis van een kort tekstje) en dan een logicatest.

Deze laatste vond ik het leukste om te doen. Er werden stroomdiagrammetjes getoond met daarin ‘gaten’. In deze diagrammetjes werden stapsgewijs bewerkingen uitgevoerd op letterreeksen (letters van plaats verwisselen, omzetten van hoofdletters naar kleine letters, letters vervangen). Hier en daar werd een resultaat of een bewerking weggelaten en de bedoeling was om enerzijds de zaak te vervolledigen, anderzijds werden er daarover nieuwe vragen gesteld met de ontbrekende stukken erin verwerkt (die je dus eerst moest zien te ontcijferen). Dit nam bij mij tamelijk wat tijd in beslag, waardoor ik slechts de helft van de vragen heb opgelost.

Daarna kwam het gesprek. Er werd gepeild naar mijn motivatie en ervaring. Ook werden de vereiste competenties overlopen. Ik moest van elk een voorbeeld proberen voorzien, maar aangezien mijn werkervaring nog niet zo groot is (nog maar een jaar vast werk in een bureauomgeving) en mijn huidige job nogal laisser-faire is, kon ik weinig zeggen over mijn functioneren in groep, mijn omgang met stress (die is er niet), enz.

Ik vind dat ik er in zulke gesprekken altijd slechter uitkom dan in de werkelijkheid. Echt op mijn gemak voelde ik me niet en dit vertaalt zich ongetwijfeld naar de manier waarop overkom. Zeer jammer, want ik zou de job zeer graag hebben en het oordeel hangt eigenlijk af van slechts 1 persoon in 1 gesprek (en ook van de testen).

Advertenties

Entry filed under: algemeen, programmeren.

Fokkietemperatuur ’t Vuil GeeBeetsen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Meest recente berichten

I'm del.icio.us

RSS

syndication Feed me
No Atom feed...

%d bloggers liken dit: