BNRF dag2

23 juli 2007 at 9:53 pm Plaats een reactie

Na 16 dagen bezinken, hier enkele indrukken van mijn aanwezigheid op het festival.

  • Serieus verschoten van het Gianluca Petrella Indigo Quartetto. Letterlijk. Ik vroeg me al af waar ik terechtgekomen was. Het was allemaal nogal free en avant-gardistisch. Hij bespeelt zijn trombone op een niet echt traditionele manier (merk op: understatement) en eigenlijk sprak mij dat totaal niet aan (ik ben nogal conservatief op jazzgebied: ben nog niet verder geraakt dan de jaren ’50). Na een tijdje begon het wel mee te vallen, edoch: niet voor herhaling vatbaar (maar ik ben wel eens curieus hoe hij in andere groepen speelt).
  • Vaganée/Del Ferro: bij momenten wel mooi (zoals het solo pianomoment), maar iets teveel saxofoongebrabbel naar mijn goesting (sorry als dit oneerbiedig klinkt voor Frank Vaganée, ’t is niet mijn bedoeling). Het viel me wel op dat ik eerder geen liefhebber ben van up tempo nummers.
  • Belmondo sextet feat. Yusef Lateef (William Emanuel Huddleston): een beetje overroepen volgens mij. Ok, Yusef is oud en kan nog wel een eindje blazen, maar ik hou helemaal niet van fluiten en van The-call-of-nature-gezangen. En sorry voor de broers Belmondo, maar ik vind dat er in België heel wat betere jazzmuzikanten rondlopen. Maar misschien mag ik ze niet beoordelen op 1 concert?
  • The Jazz at Lincoln Center Orchestra: eindelijk een act waar ik helemaal mee mee was. Man, wat een gesmeerd orkest: alles zat perfect (ik heb niemand zien aftellen voor het eerste nummer, maar ineens begonnen ze te spelen en ’t zat er patat op). En energie! Meteen ook de twee mooiste solo’s van de avond: de intro van een van de nummers (het Dixielandachtig stuk, intro gespeeld door Wynton Marsalis) en de solo van Joe Temperley (baritonsax). Ik ben content dat ik het gezien heb!

Slotconclusie: waar zitten de schone melodieën in de jazz??

Advertenties

Entry filed under: Gent, jazz, muziek.

Strontweer Rechts

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Meest recente berichten

I'm del.icio.us

RSS

syndication Feed me
No Atom feed...

%d bloggers liken dit: